Opgaverekvisition udveksler opgaver mellem systemer

I sundhedssektoren bliver der kommunikeret og delt store mængder data – en udvikling der kun vil blive øget i fremtiden og er en klar fordel, da det understøtter både borgere og klinikker i endnu højere grad.

Men deling og udveksling af data, kombineret med et klart politisk ønske om behandling af borgerne på tværs af klinikker og områder i vores sundhedssektor, medfører også øget behov for at flytte opgaver mellem systemer i de forskellige sektorer.

Det kan være automatiserede opgaver, hvor et system beder et andet system om at udføre en given opgave.

Men det kan også være en manuel opgave, hvor klinikeren som benytter ét system, ønsker en opgave udført af en anden kliniker, som benytter et andet system, samt en række user-cases derimellem.

Lettere og hurtigere

Netop her kommer løsningen Opgaverekvisition ind i billedet, så denne udveksling af data mellem systemer bliver markant lettere og hurtigere for alle parter. Med andre ord udveksler opgaverekvisition opgaver mellem forskellige systemer.

Opgaverekvisition er nemlig en infrastrukturkomponent, der gør det ene system i stand til at sende en opgave til et andet system. Til den givne opgave kan afsenderen tilknytte de vigtige data og informationer, der er nødvendige for, at modtageren kan udføre opgaven.

Eksempel på brug af Opgaverekvisition

F.eks. får den praktiserende læge mulighed for at benytte Opgaverekvisition i den kommende version af Digital Svangrejournal.

Fra pilotafprøvningen af Digitalisering af Graviditetsforløb - PLSP i 2022 med deltagelse af praktiserende læger fra Odense, Aabenraa og København, blev der blandt andet efterspurgt, at Digital Svangrejournal kan bede en alment praktiserende læge om at sende en svangrehenvisning med helt specifikt indhold via sit lægepraksissystem.

Denne efterspørgsel løser Opgaverekvisition og vil blive en del af den kommende version, der vil blive udbredt i almen praksis primo 2024.

I Digital Svangrejournal skal en svangrehenvisning sendes i forbindelse med den gravides 1. graviditetsundersøgelse i almen praksis, og opgaverekvisition løser denne dataudveksling ved at ”bære” opgaven og data til svangrehenvisningen fra Digital Svangrejournal til lægens praksissystem.

Afsenderen kan via Opgaverekvisition altid følge opgavens forløb og se de forskellige statusændringer, ind til opgaven kan blive noteret som udført.

Opgaverekvisition. En løsning fra PLSP til udveksling af opgaver mellem systemer
  • Løsningsejer: PLSP

  • Kontaktperson: Maja Enevoldsen, mae@plsp.dk

  • Andre samarbejdspartnere: PLO, LPS’erne

  • Opstart: 2023

  • Drift: 2024

  • PLSP: Udvikling, drift, vedligehold, support og administration.

Forrige
Forrige

1Login